Promoció local

 

Fires

Mercat setmanal

Esdeveniments

Promoció local

L’àrea de promoció local de DinàmiG treballa per promocionar i donar a conèixer la qualitat i la sostenibilitat dels productes locals, així com per afavorir-ne la comercialització, tant al mercat local com al llarg de tot el territori a través de campanyes informatives, de sensibilització i la introducció de les TIC.

Entre les iniciatives de promoció també hi trobem l’organització de fires, mercats i esdeveniments, sempre amb la mirada posada en el valor afegit que ens aporten els proveïdors locals i que ens ajuden a revalortizar el nostre territori i a dotar de caràcter aquests actes, tot fugint de l’estandarització i globalització.

Com a línies prinicipals hi trobem, l’artesania, la gastronomia i la restauració de la Garrotxa doncs són peces clau en l’estratègia a la indústria agroalimentària de la comarca.

 

Contacte:

fires@dinamig.cat

 

 

Fires

Entre les activitats més destacades de promoció local hi trobem la organització regular de fires.

Aquest any per responsabilitat davant la pandèmia de COVID19 moltes d’elles s’han hagut d’anul·lar o transformar.

Entre les fires  més destacades al llarg del nostre recorregut hi trobem:

– Fira de l’1 de maig

– Fira de Sant Lluc

– La Fira Orígens

– La Fira del Pessebre

 

Mercats

La comarca de la Garrotxa compta amb una llarga tradició gastronòmica i és reconeguda per la qualitat dels seus productes.

Setmanalment Olot organitza un mercat no sedentari on hi podreu trobar productes diversos que van des de l’alimentació fins al textil.

Més informació

Mercat setmanal d’Olot

I Diàriament, la Plaça Mercat d’Olot ofereix els seus productes locals i sovint d’elaboració pròpia. El mercat participa regularment en activitats de dinamització comercial i treballa per a la sostenibilitat i el consum local.

La Plaça Mercat d’Olot és doncs un punt de referència per a molts ciutadans i ciutadanes, on a més a més de la qualitat, diversitat i proximitat dels productes que s’hi venen, l’amistat i el bon tracte són primordials.

S’hi poden trobar diverses parades de peix, bacallà, vedella, xai, cabrit, porc, aviram, fruites i verdures, làctics, cuits, confitats, fruita seca i caramels, pa i pastes, xarcuteria, pasta fresca, herboristeria i dietètica, així com restaurant, cafeteries i quiosc. Un 40% dels placers són productors directes.

Els placers d’aquest mercat (Associació de Placers d’Olot) han demostrat sempre una gran voluntat, il·lusió i empenta en totes i cadascuna de les iniciatives que s’han dut a terme a Olot i la Garrotxa.

Més informació:

Mercat d’Olot

Esdeveniments

L’Àrea de promoció local també organitza amb col·laboració amb altres entitats i gremis del territori campanyes de promoció com:

Olotx2 al febrer, o la Cua del Drac durant l’estiu.

A www.descobreixolot.cat trobareu tota la informació de fires i esdeveniments que s’organitzen a la ciutat, així com les millors propostes per (Re) descobrir la ciutat dels volcans, Olot.

Si voleu rebre informació setmanal de les millors propostes per fer a Olot, us podeu subscriure al canal de whatsapp #DescobreixOlot

o si ho preferiu, podeu rebre el butlletí mensual a través de https://www.descobreixolot.cat/hola/

 

 

 

ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible)

 Els ODS neixen el 2015, d'una proposta de les Nacions Unides i es presenten com una carta universal amb 17 Objectius que ens han d'ajudar a regular com ens relacionem entre nosaltres i envers el planeta per avançar en el  desenvolupament sostenible.