La crisi sanitària generada per la COVID-19 està tenint un seguit de conseqüències en l’economia global i local. En general s’ha produït un xoc notable tant en l’oferta com en la demanda.

Les mesures implementades pels governs, que han comportat el tancament de les empreses durant un període determinat o el procés de desescalada , determinen la quantitat d’oferta de productes i serveis que poden oferir, ja que els processos productius o de prestació de serveis s’han vist o paralitzats o alterats.

En alguns casos, les dificultats de mobilitat de persones i de mercaderies ha produït el trencament de les cadenes de subministrament, especialment d’aquelles empreses que depenien de proveïdors estrangers, fet que ha causat una falta de matèria primera o productes intermedis per a la producció.

Vistes les afectacions en l’activitat econòmica i en el mercat de treball, l’Ajuntament d’Olot i el Consell Comarcal de la Garrotxa proposen l’aprovació i posada en marxa d’aquest Pla de reactivació econòmica i de l’ocupació que ajudi a pal·liar els efectes més urgents, però també a encarar el futur per ser un territori més resilient i sostenible.

Per consultar l’informe complet cliqueu al següent enllaç:

https://www.dinamig.cat/wp-content/uploads/2020/06/DinàmiG-PLA-DE-REACTIVACIÓ-4.pdf