ODS

Objectius per al Desenvolupament Sostenible

L’Agenda 2030 és el nou full de ruta global per avançar vers el desenvolupament sostenible. Aprovada per Nacions Unides el 2015, inclou 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) a assolir el 2030. Els ODS cobreixen la dimensió social, econòmica i ambiental de la sostenibilitat i aborden cinc grans àmbits: planeta, persones, prosperitat, pau i aliances.

El Govern de Catalunya s’hi ha compromès mitjançant l’elaboració del Pla nacional per a la implementació de l’Agenda 2030 a Catalunya, amb la participació de tots els seus departaments, i l’impuls de l’Aliança Catalunya 2030, un partenariat entre actors públics i privats on es compartiran els compromisos de país per fer realitat els ODS.

(Informació extreta de: http://cads.gencat.cat/ca/Agenda_2030/ )

 

Su título va aquí

Recursos

Indicadors de seguiment i avaluació del grau de compliment dels ODS a Catalunya de l’Institut d’Estadística de Catalunya i el Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència:

Indicadors dels objectius de desenvolupament sostenible de la UE per a Catalunya

Es tracta d’un sistema d’indicadors anuals, d’acord amb els criteris metodològics d’Eurostat, que proporciona dades estadístiques i metadades sobre el desenvolupament sostenible a Catalunya.

https://www.idescat.cat/indicadors/?id=ods

https://ec.europa.eu/eurostat/web/sdi/overview

https://www.un.org/sustainabledevelopment/sustainable-development-goals/

 

Formació

La Fundació PIMEC, organitza, amb el suport del departament d’Empresa i Coneixement, una sessió de formació on s’abordarà la importància dels ODS i l’Agenda 2030, i que comptarà també amb una taula d’experiències amb empreses que ens explicaran què i com podem fer per incorporar els ODS en l’activitat diària de les nostres pimes.

Us podeu inscriure prèviament a http://agenda.accio.gencat.cat/cercador/-/actes/2020/12/10/1226874/ods-i-pime-una-alianca-necessaria?utm_source=AG&utm_medium=316-Properes_2&utm_campaign=enviament-agenda

ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible)

 Els ODS neixen el 2015, d'una proposta de les Nacions Unides i es presenten com una carta universal amb 17 Objectius que ens han d'ajudar a regular com ens relacionem entre nosaltres i envers el planeta per avançar en el  desenvolupament sostenible.