Orientació laboral

Recursos:

Les estadístiques mostren que el 75% de les candidatures són descartades pel currículum abans d’arribar a veure a la persona candidata, de manera que el currículum es converteix en l’eina publicitària de qui busca una feina i, per tant, és un document molt important que s’ha de cuidar especialment.

Necessites consells per fer el teu propi currículum? Fes-li una ullada a aquest article!

Necessites una plantilla? Aquí podràs trobar diferents enllaços on hi ha varis models de currículum que podràs utilitzar per crear el teu propi així com assessorament i plantilles de diferent tipus per a ajudar-te en la creació.

La carta de presentació és la introducció inicial del candidat/a i acompanya i reforça el seu currículum.

La carta ha d’expressar el teu interès per l’empresa i la teva adequació al lloc de feina sol·licitat. També té com a objectiu mantenir l’atenció i interès de qui la llegeix, transmetre una impressió favorable, provocar la curiositat per a tenir més informació i, per tant, aconseguir una entrevista. 

De manera esquemàtica cal situar el seleccionador davant de les teves capacitats amb relació al lloc de treball al qual optes. És convenient destacar els aspectes més rellevants de la teva experiència o formació i ajustar la carta al càrrec que t’interessa, ja que denota un signe positiu d’iniciativa personal i motivació per la feina.

La carta pot ser d’autopresentació o en resposta a un anunci. En aquest article pots descobrir com fer la teva!

És un diàleg amb preguntes i respostes sobre temes professionals, formatius i personals, en el qual tant la persona entrevistadora com l’entrevistada intenten resoldre els seus dubtes.

Si vols descobrir-ho tot sobre les entrevistes de selecció, dona-li una ullada a aquest article.

 

Recursos audiovisuals

Altres enllaços d’interès:

Mapa Laboral– És una eina que t’ajudarà a orientar el teu trajecte professional – Mapalaboral
Servei d’Ocupació de Catalunya – Coneix les feines
Barcelona Treball – Sectors econòmics
TV3 – L’aprenent
Ayuntamiento de Gijón – Impulsa Empleo
Servicio andaluz de empleo – Oficina virtual de empleo
Educastur – Proyecto Hola
Institut Català de les Qualificacions Professionals – ICQP