El 15 i 16 de març de 2022 se celebren unes jornades amb l’objectiu d’aproximar el món laboral als joves des de diverses perspectives i àmbits i donar visibilitat als estudis postobligatoris que els estudiants poden portar a terme a La Garrotxa. 

Amb la voluntat d’acompanyar als joves que acaben l’etapa d’escolarització obligatòria i oferir-los el màxim d’informació en aquests moments de transicions educatives, els centres educatius d’Olot que imparteixen estudis postobligatoris juntament amb el Pacte per a la Formació Professionalitzadora i l’ocupació de la Garrotxa han programat un conjunt de sessions informatives per donar a conèixer les formacions que ofereixen. Les xerrades tindran lloc el dia 16 de març als diferents centres. Aquestes sessions es compaginen amb un Tastet d’empresa adreçat a l’alumnat de quart d’ESO que tindrà lloc el dia 15 de març al matí amb la voluntat d’aproximar el món laboral als joves des de diverses perspectives i àmbits i donar visibilitat als estudis de Formació Professional i Ensenyaments d’Arts i Disseny, estudis amb una inserció laboral molt alta. 

El mateix dia 15 de març a les 19h a la sala Torin s’ha preparat la taula rodona SiguesPRO! Troba el teu camí a la formació professionalitzadora! amb representants d’empreses i joves que parlaran sobre uns estudis massa sovint considerats de segona categoria. L’acte es podrà seguir presencialment (amb inscripció prèvia a la pàgina web www.garrotxapro.cat) o a través del canal de Youtube de la mateixa pàgina. 

D’aquesta manera, els alumnes podran conèixer de més a prop l’àmplia i variada oferta formativa postobligatòria existent a la ciutat i a la comarca, les sortides professionals que disposaran, el ventall d’estudis impartits i resoldre els seus dubtes o qüestions a l’hora d’escollir la seva trajectòria acadèmica. 

Les jornades s’organitzen conjuntament amb l’Àrea de Cultura i Educació i hi participen l’INS Bosc de la Coma, INS la Garrotxa, INS Montsacopa, Escola d’Art i Superior de disseny d’Olot, Escola Pia d’Olot, Escola Petit Plançó, Escola Cor de Maria d’Olot, IE Salvador Vilarrasa. Es portaran a terme els dies 15 i 16 de març en horari de matí principalment i es preveu que puguin participar-hi al voltant de 600 alumnes que actualment cursen 4t d’ESO als diversos centres educatius de La Garrotxa.