Avui ha arrencat de manera més visible, un nou projecte Singulars de desenvolupament econòmic local, que aquest any es dedica a la dinamització de polígons. Sota el nom d’Experiències Innovadores als Polígons de la Garrotxa, l’objectiu rau en les relacions i l’agrupament empresarial, sobretot per aquelles empreses de caràcter industrial però amb la referència directe al municipi on s’ubiquen i, per tant, sempre en clau de territori. Es tracta d’un projecte eminentment col·laboratiu on s’espera, per una banda, poder analitzar i comprendre la situació actual d’alguns polígons importants de la comarca i, per l’altra, abordar les necessitats que tenen les empreses i activitats econòmiques que en formen part.

D‘aquesta manera, s’inicia un procés de diagnosi participat per les empreses, i també es configuren espais de trobada on aquestes comparteixen les pròpies experiències d’innovació en la seva gestió i procés productiu. El marc, són dues sessions temàtiques i de treball amb la presència de ponents experts en indústria 4.0 i innovació productiva, sostenibilitat i economia circular. En aquests espais temàtics, les empreses es reconeixen, acosten punts de vista, comparteixen problemes, reptes i solucions, cosa que fonamenta una base per a futures organitzacions associatives, grups de treball, fòrums empresarials, etc.

Aquesta metodologia s’ha plasmat amb una primera sessió sobre Economia Circular a l’espai Cant Trona de la Vall d’en Bas aquest dijous 10 de juny, amb la ponència de la Silvia Solanellas, directora de de la Unió de Polígons Industrials de Catalunya (UPIC). Comptant amb regidors, alcalde, DinàmiG i els consultors dinamitzadors, i la participació d’una desena d’empreses, s’ha pogut constatar aquesta necessitat de relació entre les parts per tal de superar els reptes de futur com la creixent regulació mediambiental, la gestió compartida en els polígons, o fer viable la sostenibilitat.

Enfocant per tant aquest procés des de la bona diagnosi, la participació i el traç de fulls de ruta a curt-mitjà termini, esperem que els polígons de la comarca facin un pas endavant cap a l’agrupament empresarial, la innovació compartida i la resiliència territorial.

Podeu visualitzar la sessió al següent enllaç:

https://www.youtube.com/watch?v=UM9jOFJRXmI&t=1s

Per a més informació us podeu adreçar a l’Àrea d’Empresa de DinàmiG: https://dinamig.cat/serveis/#empresa