Les dones d’avui, estan més formades que mai i preparades per liderar projectes empresarials competitius, amb futur i en sintonia amb les necessitats de la nostra societat i els valors contemporanis.

Amb motiu de la celebració del dia internacional de la dona 8M, des de DinàmiG, aquest 2021 volem fer una aproximació a l’aportació de les dones en el món laboral actual.

Bé per pensaments limitadors preestablerts, manca de referents o barreres culturals, les aportacions de les dones en molts àmbits de la nostra societat, inclòs el laboral, són poc visibles malgrat haver-hi estat sempre. Actualment, en l’àmbit professional comptem amb la incorporació de nous valors adoptats en bona mesura, per a la millor gestió d’un món en constant transformació, una transformació que s’ha accelerat degut a la pandèmia de la COVID 19.

En aquesta època de canvis, des de DinàmiG volem posar el focus en l’aportació de les dones en el món laboral i la valorització d’unes habilitats que estan en plena sintonia amb la contemporaneïtat: la capacitat de treballar en equip, de planificació, de comunicació, d’empatia i de proximitat que segons la co-coordinadora de l’Àrea d’Ocupació de Mas les Mates, Mariona Mañà, són cada vegada més buscades i més presents dins el món de l’empresa.

Un any més doncs ens trobem davant un 8M reivindicatiu. En aquest cas per reivindicar la valorització del talent i habilitats de les dones en l’àmbit laboral. Per visibilitzar les diferents vessants d’aquest talent i habilitats, des de Mas les Mates ens responen a qüestions clau com ara quines són les mancances existents actualment que impedeixen que les dones tinguin la mateixa trajectòria professional que els homes o perquè en igualtat de capacitats no hi ha encara una veritable igualtat d’oportunitats.

Per respondre a aquestes i altres preguntes, al llarg dels propers dies s’aniran penjant parts de l’entrevista realitzada i que anireu trobant al llarg de la setmana a aquest apartat de notícies de la web de DinàmiG.

1. En igualtat de capacitats entre homes i dones perquè no hi ha una veritable igualtat d’oportunitats?

2. Els mecanismes de promoció a les empreses, funcionen igual en homes i en dones actualment?

http://bit.ly/Entrevista8M_2

3. Quins valors aporta el talent femení en una empresa? 

http://bit.ly/Entrevista8M_3

4. Estan canviant els estils de direcció en les empreses? 

http://bit.ly/Entrevista8M_4

5. I els models d’organització empresarial? 

http://bit.ly/Entrevista8M_5