El projecte de Capacitació Digital de la població de la comarca s’estrena amb el Garrotxa Digital Talent, un programa de 5 tallers formatius gratuïts centrats en eines digitals.

El dimarts 10 de novembre, s’inicia el Garrotxa Digital Talent, un programa de tallers formatius en TIC (Tecnologies de la informació i la comunicació). Les noves necessitats del mercat laboral i la creixent demanda de persones formades en el camp tecnològic són dos dels reptes professionals que ha de superar actualment la nostra societat.

Cada vegada són més empreses i administracions que treballen des de l’anomenat “núvol” el què permet no només una ràpida interacció sinó també la ràpida implantació del teletreball. Una forma de treball que s’ha vist accelerada a causa de la pandèmia Covid-19. L’informe “Flexibility at Work” de Randstad preveu l’evolució de moltes maneres de treballar de manera que en els països de la OCDE, el 30% dels llocs de treball es modificaran i 1 de cada 7 treballs actuals directament desapareixerà[1].

Pel que fa al treball a temps complet en el sector de les tecnologies de la informació i comunicació (TIC) arribarà als 55,3 milions de llocs de treball en tot el món durant el 2020, un increment del 3,9% respecte a les dades de 2019 segons la primera Guia mundial d’impacte del sector tecnològic de IDC[2]. S’estima que el creixement es mantindrà com a mínim fins al 2023 i arribarà a més de 62 milions de llocs de treball.

La importància de les TIC ha propiciat doncs que, des de DinàmiG i emmarcat dins de les accions del Pla de Reactivació Econòmica d’Olot i la Garrotxa, s’aposti per a l’organització d’aquest programa amb un seguit de tallers formatius cadascun d’ells pensats per aportar les capacitats i habilitats digitals que permetin a la ciutadania descobrir noves vies professionals, millorar els seus negocis i reorientar la seva carrera.

Es tracta de tallers gratuïts, molt orientats a l’adquisició pràctica i ràpida de coneixements digitals on l’usuari podrà escollir entre 5 tallers formatius amb possibilitat d’assistir a un sol taller o a tota la formació completa de cinc tallers.

Els tallers es realitzaran en sessions de dues hores de les 17:30 h a les 19:30 h, i s’iniciaran amb una xerrada introductòria per a la reorientació de professionals i la capacitació de talent per al sector TIC dirigida per Inès Ferrer, representant de la Comissió de Dones del Col·legi Oficial d’Enginyers en Informàtica i comptarà amb el ponent Toni Moreno que exposarà l’exemple de la seva pròpia empresa (Innova Didactic) com a cas d’èxit empresarial en relació amb les TIC a la Garrotxa. Els tallers continuaran a càrrec del formador Jordi Centelles i endinsaran a l’usuari en el món de les APP, les bases del disseny web, el treball des del núvol i la importància de l’anàlisi de dades i la digitalització de les empreses.

Clica aquí per consultar el programa i inscriure’t.

Uns dies abans de l’inici dels tallers, s’enviarà als inscrits contingut exclusiu en la introducció a les eines digitals i l’enllaç perquè pugui participar en els tallers.

Aquesta formació és totalment gratuïta i els inscrits rebran un certificat de participació.

Per a més informació consulteu a

reactivacio@dinamig.cat

 

[1] La influencia que la tecnología trendrá en el mercado laboral tras el estado de alarma | Gobierno IT

[2]  El empleo tecnológico alcanzará los 55,3 millones a nivel mundial en 2020, un 3,9% más