Com cada any per aquestes dates, ha tornat el Mercat de Nadal d’Olot i aquest any ha posat l’accent amb el doble concert de la coneguda banda d’El Pot Petit  i amb totes les mesures Covid19 establertes per evitar contagis.

Una de les tasques de DinàmiG, l’Agència d’Innovació i Desenvolupament de la Garrotxa, és la promoció local i concretament l’organització de mercats i esdeveniments que ajudin al desenvolupament local i al foment del consum de productes de qualitat i de proximitat.

Degut a la pandèmia Covid-19, aquest any hem vist com per responsabilitat, calia anul·lar molts d’aquests actes i esdeveniments previstos, tot afectant directament ja no només l’economia local sinó també les tradicions i les relacions socials.

Amb la voluntat que no s’aturi la cultura malgrat els temps de pandèmia que estem vivint i fomentar la tradició i el consum local, l’Ajuntament d’Olot va decidir mantenir l’esdeveniment al tractar-se també d’un dels mercats emblemàtics de la ciutat, especialitzat en l’exposició i la venda de figures de pessebre artesanes.

Paral·lelament a la venda de productes de regal artesanals, de qualitat i locals, el mercat de Nadal d’aquest any va posar l’accent musical amb el doble concert de la coneguda banda d’El Pot Petit així com amb la distribució del mercat en quatre espais diferenciats.

El concert familiar del Pot Petit, es va organitzar de manera conjunta entre DinàmiG i l’Institut Municipal de Cultura d’Olot. L’espectacle, concebut com un espectacle participatiu a través d’un viatge musical, va combinar teatre, titelles i humor i va convidar a les famílies a gaudir amb els més petits d’aquests dies previs al Nadal.

El dilluns 7 de desembre, el mercat setmanal d’alimentació, roba i complements va acompanyar també aquests 4 espais del mercat de Nadal de 9 a 14 hores i es va situar al Firalet, plaça Balmes i carrers adjacents.

Els diferents mercats van comptar amb un conjunt de mesures organitzatives per garantir la seguretat i protecció de les persones enfront de la covid-19: sistemes de control d’accessos i limitació d’aforament al 30%, punts d’entrada i sortida diferenciats, gel hidroalcohòlic disponible a tots els punts d’accés, mesures de circulació i senyalització informativa. A més, es va disposar de vigilància per tal de complir amb les normes de distanciament físic, ús de mascareta i evitar aglomeracions.

Per consultar la programació detallada podeu adreçar-vos a :

https://www.descobreixolot.cat/olot-temps-de-nadal