Més de 400 establiments ja formen part de DELIT, la plataforma en línia que es posarà en funcionament aquesta tardor i on s’hi podran trobar productors, comerços agroalimentaris, bars o restaurants on degustar el producte i, fins i tot, les experiències de descoberta i gaudi de la gastronomia local de la comarca. 

Aquesta plataforma, s’inclou entre les accions previstes en el Pla de Reactivació de la Garrotxa on s’hi contempla, entre d’altres, l’objectiu de promoure i donar visibilitat als sectors més afectats per la crisi generada arran de la pandèmia per la Covid-19, essent un d’aquests la restauració, els comerços i els petits productors gastronòmics. És per això que DinàmiG, l’Ajuntament d’Olot, el Consell Comarcal de la Garrotxa, Turisme Garrotxa, ADRINOC, el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, la Plaça Mercat, l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa i l’Associació de Comerciants d’Olot s’han unit per crear una nova plataforma en línia que reuneixi tota l’oferta gastronòmica de la Garrotxa amb l’objectiu de visibilitzar-la i promoure-la entre locals i visitants, recollint tots els productors i comerços agroalimentaris a més de tots els restaurants i bars de la comarca, tot creant vincles entre ells i relacionant els projectes de tal manera que de cada producte l’usuari podrà saber qui el produeix, on es pot comprar, on es pot degustar i quines opcions d’oci i descoberta té per gaudir-lo.

Delit no és un marketplace per a la venda directa de productes ni un portal de reserves de taules als restaurants, sinó una plataforma que aglutina l’oferta, la relaciona i la dinamitza per tal que l’usuari la descobreixi i conegui on poder gaudir de la gastronomia garrotxina.

L’objectiu de Delit és construir un únic espai en línia amb l’oferta de restaurants de la comarca, quines especialitats ofereixen, així com els productes agroalimentaris de proximitat, qui n’és el productor, on es poden comprar i les experiències (fires, visites guiades…) que permeten descobrir-los i gaudir-los, fomentant d’aquesta manera la promoció i compra del producte local de qualitat i la gastronomia garrotxina.

La plataforma, disponible a partir de novembre de 2021, permetrà a l’usuari accedir fàcilment ja sigui un producte alimentari de la comarca, el  lloc on comprar-lo, on degustar-lo o una visita guiada on descobrir-lo. Es podrà escollir un producte-servei per preu i tipologia de restaurants, les certificacions de qualitat i serveis per comerços i productors i la participació en projectes locals o comarcals com per exemple la Carta Europea de Turisme Sostenible, el Garrotxa Approp o Fet al Parc.

Aquests distintius posicionaran l’establiment o productor que en disposi a la plataforma, promovent així aquells negocis que facin les coses ben fetes i promoguin els projectes reactivadors amb vincle al territori. La plataforma també disposarà d’un mapa que permetrà ubicar tots els productors i establiments a la comarca i d’un blog de continguts amb propostes i recomanacions per gaudir al màxim de la gastronomia de la Garrotxa. Hi haurà, per tant, un cercador sempre visible per als usuaris que ja saben què volen i busquen informació molt concreta de productes, restaurants… i l’organització de la informació en base als productes de la Garrotxa per als usuaris que desconeixen les opcions i que primer busquen inspirar-se.

DinàmiG està treballant en la construcció d’aquest espai en línia i, fins el moment i gràcies a la col·laboració dels agents implicats, ha recollit més de 400 establiments. La participació a la plataforma per part dels productors, comerços i restaurants serà gratuïta. Tots els negocis relacionats amb la gastronomia que vulguin sumar-s’hi, es posen posar en contacte amb DinàmiG per ser present a aquesta nova plataforma de difusió i publicitat dels seus establiments que pot arribar a milers de persones de la comarca i d’arreu de Catalunya.

Per formar-ne part, només cal trucar a DinàmiG al 972 26 01 52 o enviar un correu a info@delitgastronomic.cat.