L’Oficina per a la Reactivació Econòmica de la Garrotxa va iniciar la seva activitat el 26 d’Octubre del 2020, i prèviament a la seva obertura, es van realitzar dos Focus Grup amb una mostra representativa de la ciutadania de la comarca, per descobrir què s’esperava d’aquest nou servei.

En aquesta dinàmica participativa, va sorgir la demanda de que l’Oficina per a la Reactivació Econòmica fos impulsora d’espais de trobada entre persones de diferents sectors econòmics amb l’objectiu de possibilitar la creació de sinergies per impulsar la seva economia, optimitzar recursos i processos, i afavorir els seus serveis o producte, nutrint-se d’altres coneixements i practicant la col·laboració entre sectors.

Per aquest motiu, el 18 de Juny, des de l’Oficina per a la Reactivació i juntament amb l’Àrea d’Empresa de DinàmiG, es va organitzar l’esdeveniment Connecta Garrotxa a l’Hotel Fluvià d’Olot. 

En aquesta sessió hi van col·laborar 9 participants de sectors com el turisme rural, comerç, activitats del lleure, audiovisual, enginyeria, acompanyament terapèutic o telecomunicacions, provinents de diversos punts de la comarca.

Amb la facilitació d’un professional en la gestió d’equips, es van realitzar diverses dinàmiques amb la voluntat de trobar punts en comú entre els projectes dels assistents en els que col·laborar, facilitant la interacció entre ells i afavorint les connexions.

Primer es van realitzar les presentacions de cada un dels projecte empresarials, per seguidament preguntar-se quines creien que eren les possibilitats de col·laboració entre ells, i quins serien els beneficis de les seves connexions. A continuació, es van plasmar les possibles sinergies en plans d’acció, per concretar les línies de treball conjunt i marcar la temporalització.

Tots els participants van descobrir maneres de treballar conjuntament interrelacionant els projectes que es presentaven, creant-se fins a vint possibles col·laboracions.

Des de l’Oficina per a la Reactivació Econòmica i DinàmiG es realitzarà el seguiment de les propostes de connexió entre projectes empresarials, facilitant acompanyament i mentories per tots aquells projectes que iniciin col·laboracions arran de l’esdeveniment Connecta Garrotxa.

Per a més informació us podeu adreçar a l’Oficina per a la Reactivació Econòmica de la Garrotxa: 972 26 01 52 extensió 1 o al correu reactivacio@dinamig.cat

Galeria fotogràfica: