Arxiu

Su título va aquí

Pla de Reactivació Oct2020-Oct2021

L’oficina per a la reactivació econòmica de la Garrotxa és un punt d’atenció per les persones que han vist perjudicada la seva activitat econòmica a causa de la COVID-19.  És un entorn de confiança on treballar conjuntament per buscar solucions per millorar la situació econòmica que ha provocat la pandèmia.

Pla de Reactivació

El Pla de Reactivació Econòmica d’Olot i la Garrotxa és un recull de 122 accions en l’àmbit local i comarcal, a dur a terme en els pròxims 12 mesos, que tenen per objectiu afavorir la reactivació econòmica, preservar i reforçar el sector industrial de la comarca, acompanyar en el procés de reorientació i adaptació dels negocis i empreses al nou context, en la transformació digital i en afavorir polítiques de conciliació laboral i familiar pels treballadors i reorientar i formar transversalment les persones que han quedat sense feina a causa de la crisi, ajudant-les en la cerca i establint mesures perquè la situació afecti tan poc com sigui possible a la qualitat de l’ocupació.

L’oficina per a la reactivació econòmica i de l’ocupació de la Garrotxa és l’encarregada de l’impuls, coordinació i seguiment del Pla. Desenvolupa accions específiques del pla i en coordina i lidera la resta, a més de determinar per a cada acció de caràcter territorial els recursos necessaris, els indicadors de seguiment, la seva vinculació amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i el termini d’execució.

Visualitzeu el vídeo de presentació del Pla

Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, finançat pel Servicio Público de Empleo Estatal i cofinançat en un 50% per l’FSE. 

Quines accions fem

L’oficina per a la reactivació econòmica és un punt d’atenció on s’identifiquen les necessitats inicials de l’usuari, es dóna informació, formació, suport i acompanyament, es deriva – si s’escau – als serveis especialitzats de DinàmiG o altres recursos i institucions del territori per a la seva tramitació o execució, i es fa un seguiment de les atencions realitzades per saber-ne l’evolució i grau de resolució.

L’oficina és una de les accions inclosa en el pla de Reactivació Econòmica i d’Ocupació d’Olot i la Garrotxa aprovat pel Ple de l’Ajuntament d’Olot del 18 de juny i en el Ple de setembre del Consell Comarcal de la Garrotxa. També impulsa, coordina, fa seguiment i avaluació de la resta d’accions del pla.

Qui ho fa possible

– ADRINOC

– Ajuntaments de la comarca de la Garrotxa (21 municipis)

– Associació d’Hostalatge de la Garrotxa (AHG)

– Associació de Comerciants d’Olot (ACO)

– Associació de Placers d’Olot

– Associació la Iera

– CCOO-Fundació Paco Puerto

– Centres educatius de la Garrotxa

– Cercle Euram de la Garrotxa (EURAM)

– Confederació Treballadors Autònoms de Catalunya

– Consell Comarcal de la Garrotxa

– Consorci Acció Social de la Garrotxa (CASG)

– Consorci Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa (SIGMA)

– DinàmiG – Agència d’Innovació i Desenvolupament de la Garrotxa

– Fòrums industrials (Bianya, Sant Jaume de Llierca i pla de Baix)

– Fundació d’Estudis Superiors (FES)

– Innovacc

– Institut Municipal d’Educació d’Olot

– Institut Municipal de Cultura d’Olot

– Joves empresaris de la Garrotxa (JEG)

– Oficina de Treball de la Garrotxa

– Pacte per la Formació Professionalitzadora de la Garrotxa

– Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa (PNZVG)

– PIMEC

– Taula de treball dels grups municipals de l’Ajuntament d’Olot

– Turisme Garrotxa

– UGT-IDFO

Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, finançat pel Servicio Público de Empleo Estatal i cofinançat en un 50% per l’FSE. 

– Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC)

– La Generalitat de Catalunya

– Ministerio de Trabajo y Economia Social

– Servicio Público de Empleo Estatal (SEPE)

– Fons Social Europeu

 

Garrotxa Digital Talent

Garrotxa Digital Talent és una de les accions del projecte de capacitació digital de la Garrotxa i constarà de 5 tallers formatius gratuïts en eines TIC amb una primera xerrada prèvia motivacional pels assistents entre el 10 i el 30 de novembre 2020.

L’objectiu dels tallers és donar a conèixer als actuals i futurs professionals, els camps amb més projecció dins el món digital, perquè puguin tenir una idea general però concisa de cadascun.

GDT cartell

Nota de premsa amb el recull de resultats del Garrotxa Digital Talent. 22/12/2020.

Anàlisi dels hàbits d'ús, coneixements i accessibilitat a les eines digitals a la Garrotxa

ANÀLISI DELS HÀBITS D’ÚS, CONEIXEMENTS I ACCESSIBILITAT A LES EINES DIGITALS A LA GARROTXA

La desigualtat en l’accés i ús d’eines digitals és una realitat que s’ha notat més que mai durant el temps de confinament a causa de la pandèmia generada per la Covid-19: ha afectat a tots els nivells de la nostra vida i l’entrada amb força de la digitalització ha arribat per quedar-se. Des de DinàmiG (Agència d’Innovació i Desenvolupament de la Garrotxa), amb col·laboració amb altres entitats del territori, estem treballant en un seguit d’accions per contribuir a millorar aquesta situació a través del disseny d’accions formatives, facilitant l’accés a eines digitals i trencant barreres entre l’administració electrònica i la població, entre d’altres.

Per poder dissenyar de manera acurada i ajustada a les necessitats del territori aquest seguit d’accions hem elaborat una enquesta sobre l’accés i l’ús de les eines digitals per part de la població activa de la Garrotxa. En el següent document es recullen les respostes, gràfics, reflexions i conclusions d’aquesta diagnosi.

 

Anàlisi dels hàbits d’ús, coneixements i accessibilitat a les eines digitals a la Garrotxa

Estudi del mercat de treball de la Garrotxa

EL MERCAT DE TREBALL A LA GARROTXA

Per tal de conèixer el mercat de treball de la Garrotxa, entre els mesos de març de 2017 i febrer del 2018 s’ha portat a terme un estudi. L’objectiu ha estat realitzar una radiografia en profunditat de la realitat del mercat de treball a la Garrotxa amb l’objectiu d’identificar els reptes de futur i així dissenyar estratègies en l’àmbit de l’ocupació i la formació per al treball encaminades a millorar l’ocupabilitat de les persones i l’encaix amb la demanda del teixit productiu, fer més transparent el mercat de treball, fomentar la qualitat de l’ocupació i millorar la gestió dels RRHH per part de les empreses així com reduir la incidència de l’atur.

L’enfoc metodològic  ha combinat les tècniques quantitatives i les qualitatives. A nivell quantitatiu, s’han analitzat fons secundàries de dades i s’han elaborat enquestes a les empreses i a la població activa. Qualitativament s’ha treballat amb grups de discussió en els que han participat experts, empreses, persones treballadores i aturades i representants dels serveis d’ocupació.

Pots descarregar-te el document al següent enllaç:

Estudi del Mercat de Treball a la Garrotxa. Resum

Estudi del Mercat de Treball a la Garrotxa. Informe

Estudi d'hàbits de compra i de consum de la ciutat d'Olot

ESTUDI D’HÀBITS DE COMPRA I DE CONSUM DE LA CIUTAT D’OLOT

Els objectius globals de l’enquesta s’agrupen en els següents dos blocs:
1. Avaluar el poder d’atracció d’Olot a nivell comarcal mitjançant l’elaboració de mapes
d’atracció comercial, amb resultats diferenciats entre Olot i la resta de la comarca
2. Identificar, per a cada tipologia de producte (roba, calçat, alimentació…), aspectes com ara:
– Tipus d’establiment (centre comercial, mercat municipal, petit comerç)
– Localització de les compres
– Freqüència de les compres
– Horari de compra
– Motius de compra i no compra a Olot
– Valoració de l’oferta comercial
– Satisfacció general amb l’experiència de compra
– Aspectes a millorar

Pots descarregar el document al següent enllaç:

Estudi d’hàbits de compra i de consum a Olot

Espai econòmic de la Garrotxa. ODS8 i ODS12

ANÀLISI DE L’ESPAI ECONÒMIC DE LA GARROTXA EN BASE ALS ODS 8 I 12.

ODS 8. TREBALL DIGNE I CREIXEMENT ECONÒMIC

Promoure el creixement econòmic sostingut, inclusiu i sostenible, l’ocupació plena i productiva i el treball digne per a tothom.

ODS 12 CONSUM I PRODUCCIÓ RESPONSABLE

Garantir modalitats de consum i producció sostenible

Pots descarregar-te l’informe en el següent enllaç:

Espai Econòmic de la Garrotxa. ODS8 i ODS12

ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible)

 Els ODS neixen el 2015, d'una proposta de les Nacions Unides i es presenten com una carta universal amb 17 Objectius que ens han d'ajudar a regular com ens relacionem entre nosaltres i envers el planeta per avançar en el  desenvolupament sostenible.