Amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de la Dona, aquest 8 de març l’Àrea d’Empresa, Emprenedoria i Comerç de Dinàmig organitza la primera Trobada de dones emprenedores de la Garrotxa

Cada vegada són més les dones que decideixen emprendre i muntar el seu propi negoci. Sense anar més lluny, aquest passat 2021, el Servei d’Emprenedoria de l’Àrea d’Empresa, Emprenedoria i Comerç de DinàmiG, a la Garrotxa, va atendre 147 persones que buscaven orientació i assessorament, de les quals el 64% eren dones. El perfil que predomina és el de dones provinents d’Olot, amb estudis universitaris i que estan en actiu.

Però també és sabut que en el procés d’emprendre sempre sorgeixen adversitats, i això s’intensifica encara més en el cas de les emprenedores. Una de les primeres barreres amb què es troben és la dificultat per aconseguir finançament. En l’àmbit de les startups, per exemple, només el 2% de tot el capital s’inverteix en petites empreses emergents liderades per dones. En conseqüència, i segons dades del Grup de Treball Dona i Empresa de la Generalitat de Catalunya, només el 17% de les startups catalanes estan creades per dones. Encara que és cert que darrerament, gràcies a l’apoderament i l’autoconsciència de la força femenina, s’han aconseguit trencar sostres de vidre, queda un llarg camí per recórrer en l’entorn laboral i pel que fa a la igualtat de gènere.

Per tal de tractar tots aquests temes i amb motiu del Dia Internacional de la Dona, l’Àrea d’Empresa, Emprenedoria i Comerç de DinàmiG organitza aquest 8 de març la primera Trobada de dones emprenedores de la Garrotxa. Un acte que tindrà lloc a la Sala Magma del nou Espai Cràter d’Olot, a les 15 h de la tarda.

A la trobada comptarà amb la participació Gisela Vaquero, dissenyadora de videojocs i fundadora de Jellyworld Games, que explicarà la seva experiència emprenedora, i amb qui les assistents podran conversar de manera distesa. L’objectiu de l’acte és funcionar com un espai de networking, on les participants puguin compartir dubtes, vivències i coneixements, propiciant que també puguin sorgir sinergies i vincles entre elles. Serà una primera jornada que pretén plantar la llavor d’un cicle de trobades periòdiques, pensades per enxarxar dones emprenedores de la comarca de la Garrotxa.

Per assistir a l’acte cal inscripció prèvia. Podeu fer-ho escrivint al correu suport.empresa@dinamig.cat o bé trucant al telèfon 972 27 91 42.